top of page
Ieškoti

Neslėpkite odos geriau ja pasirūpinkite

Visa tiesa apie aknę


Aknė gyvavo visais amžiais ir laikais ir buvo apipinta daugybės mitų, tiek atsiradimo, tiek gydymo prasme. „manoda“ odos priežiūros klinikos tikslas pasirūpinti jūsų oda ne tik vizito metu, bet ir išmokyti ja rūpintis patiems, kad nieko nereikėtų slėpti ir nuoga oda galėtų būti jūsų kasdienis palydovas.


Tai kas vis dėlto ta aknė?


Aknė – tai plauko folikulo riebalinės liaukos odos lėtinė, uždegiminė liga. Ši liga pasireiškia bėrimais ir spuogais, kurių intensyvumas ir išvaizda priklauso nuo turimos aknės formos. Nors aknę dažnai linkę priskirti jaunimui, tačiau ji būdinga ir vyresnio amžiaus žmonėms, kas dažnai būna susiję su mityba, hormonų pokyčiais, genetika, ar užsiimama veikla.



Aknės atsiradimo priežastys


Daugybę metų aknės atsiradimo priežastys kaip ir pati aknė buvo mistifikuojama, laikoma nešvaros liga, ar paaugliams būdinga odos būsena, kurią jie ateityje „išaugs“. Toks požiūris dažnai turėdavo liekamųjų pasekmių - negydoma aknė virsdavo randeliais. Spaudžiame dešinę mokslo pažangai ir gebėjimui išaiškinti aknę sukeliančius veiksnius. Taigi dažniausiai aknę, ar jos suintensyvėjimą sukelia:


  • genetika;

  • hormonų disbalansas;

  • stresas;

  • riebalų sintezės pokyčiai;

  • vartojami vaistai;

  • gausus angliavandenių, pieno, saldumynų, riebaus, ar greito maisto vartojimas;

  • odos poras kemšančios kosmetinės priemonės;

  • intensyvus sportas;

  • saulė.

Kadangi aknę sukeliančios priežastys ya labai įvairios, todėl jos gydyme svarbu ne tik aknės forma, parenkama gydomoji kosmetika, procedūros, ar vaistai, bet ir kompleksinis požiūris, todėl „manoda“ klinikoje apsilankiusiems su akne problemomis – dovanojame Vaidos Kurpienės sudarytą sveikos mitybos planą.


Aknės formos ir gydymas


Aknės sudėtingumas, gydymo būdas priklauso nuo jos formos. „manoda“ klinikos įkūrėja ir odos priežiūros specialistė Monika Launikaitytė išskiria šias pagrindines aknės formas:


- komedoninė aknė - tai lengviausios formos aknė, kuriai būdingi inkštirai, dažniausiai atsirandantys kaktos ir nosies srityse;


- uždegiminė aknė - be tipinių inkštirų, yra spuogų ir pustulių (pūlinukų) ant veido, nugaros, pečių ir iškirptės srities odos;


- cistinė aknė - tai sunkiausia aknės forma, pasireiškianti matomais uždegimo ir cistiniais pūliniais spuogais, dažniausiai atsirandančiais veido, iškirptės, pečių bei nugaros srityse.


Nuo turimos aknės formos taip pat priklauso ir galimos


liekamosios pasekmės jos negydymo atveju.


Todėl siekiant išvengti pasekmių – tokių kaip randeliai, labai svarbus savalaikis gydymas bei tinkamai pasirinktas odos priežiūros specialistas.


Susidūrusiems su aknės problemomis, „manoda“ odos priežiūros klinikoje, pirmiausia atliekama veido odos diagnostika ir sudaromas individualus odos priežiūros planas. Pagal aknės formą ir ją sukėlusias priežastis, parenkama tinkama odos priežiūros kosmetika bei reikiamų procedūrų planas. Jeigu gausiai vartojama aukšto glikeminio indekso produktų, pieno, riebaus bei greito maisto, taip pat reikalingi ir mitybos bei gyvenimo būdo pokyčiai.



Manoda klinikos įkūrėja ir odos priežiūros specialistė Monika Launikaitytė rekomenduoja neužsiimti savigyda, o savo odos problemas patikėti specialistui, kuris specializuojasi probleminės odos priežiūroje. Manoda klinikoje su probleminėmis odomis dirba net trys specialistės – Monika, Audronė ir Rūta.


Paprasčiausios trys odos priežiūros taisyklės, turintiems aknę:


1. Reguliariai lankykitės pas savo odos priežiūros specialistą;


2. Nepamirškite naudoti priemonių, kurias rekomendavo specialistas;


3. Nespaudykite bėrimų.


Manoda odos priežiūros specialistės siekia ne tik išgydyti sergančiųjų odą, bet ir išmokyti pagrindinių odos priežiūros taisyklių.


Taigi neslėpkite savo odos, geriau ja pasirūpinkite.




37 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page